WXData versie 2.4

Met WXData kunt u gegevens uit uw weerstation archiveren. Het is met name bedoeld voor klimatologische overzichten.
U kunt gemakkelijk gegevens van elke dag terugvinden, alsmede overzichten per decade, maand, seizoen, jaar of een willekeurige periode.

Voor WXData vormen daggegevens de basis. Deze kunnen handmatig ingevoerd worden, maar ook geÔmporteerd uit bestanden die aangemaakt zijn door WeatherLink (weerstations van Davis), Virtual Weather Station, WeatherDisplay, Cumulus en Meteo, waarbij het mogelijk is de etmaaltijd flexibel in te stellen (bv. 19-19u). Ook is import mogelijk van reeksen daggegevens van alle KNMI-stations en neerslagstations, alsmede van daggegevens uit een externe bron opgeslagen als tekstbestand (CSV-bestand).

Er kunnen gegevens van meerdere stations worden bijgehouden, bijvoorbeeld uw eigen weerstation en daarnaast het dichtstbijzijnde KNMI-station.
Per maand kan een overzicht geprint worden van de daggegevens. Ook kan een afdruk worden gemaakt van een klimatologische samenvatting per decade/maand/seizoen/jaar.

De gegevens kunnen op alle mogelijke manieren geŽxporteerd worden, in een formaat dat door programma's als Excel gelezen kan worden. Daarnaast kunnen rapporten gemaakt worden als tekstbestand of html-bestand met behulp van sjablonen.

Het opzoeken van extremen, gemiddelden en bijzondere tijdreeksen is zeer gemakkelijk.
Verder kent WXData ingebouwde mogelijkheden voor diverse grafieken.

Voor alle duidelijkheid: WXData haalt gegevens niet rechtstreeks uit uw weerstation en kan dus ook geen real-time gegevens tonen.

WXData wordt gepubliceerd als shareware. U krijgt de licentie het programma vrijelijk te gebruiken op uw eigen computer. Aan deze licentie zijn geen kosten verbonden.
Gebruik van het programma is alleen toegestaan in de privťsfeer alsmede voor educatieve doeleinden. Het programma mag met nadruk niet gebruikt worden voor enige commerciŽle activiteit.
Het programma WXData mag uitsluitend gedownload worden vanaf de site van de auteur. Verdere verspreiding is niet toegestaan.

SYSTEEMEISEN


LEESMIJ


DOWNLOADEN

Door op de link hieronder te klikken, kunt u het programma downloaden in de vorm van een installatiebestand (ong. 2 Mb). Wij adviseren u het programma op te slaan op uw harde schijf. Zoek vervolgens de map waarin u het bestand hebt gedownload, dubbelklik op WXDataSetup.exe en het programma zal zich installeren in een map van uw keuze. WXData wordt tegelijk toegevoegd aan de lijst van programma's in het Startmenu. Na het installeren kunt u het bestand WXDataSetup.exe weer verwijderen.
Een eventueel aanwezige oudere versie van het programma zal worden overschreven. Het is niet nodig deze eerst te verwijderen, en reeds ingevoerde gegevens blijven bruikbaar.
Als u een oudere versie wilt bijwerken, kan het geen kwaad toch eerst een backup van al uw gegevens te maken: dat kan vanuit WXData via menukeuze Onderhoud, Backup.

MEER INFO

Enkele screenshots van het programma zijn hier te vinden.